• Головна
  • У Кривому Розі звершили панахиду за загиблими внаслідок ракетних ударів по місту, - ФОТО, ВІДЕО
12:00, 14 березня

У Кривому Розі звершили панахиду за загиблими внаслідок ракетних ударів по місту, - ФОТО, ВІДЕО

У Кривому Розі звершили панахиду за загиблими внаслідок ракетних ударів по місту, - ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні, 14 березня, у Кривому Розі оголошено день жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів по місту. Священнослужителі Православної Церкви України звершили панахиду за загиблими поблизу будинку, по якому влучила російська ракета.

Про це повідомляє 0564.ua з посиланням на власного кореспондента.

Священники Криворізького благочиння ПЦУ прийшли до будинку, в який влучила російська ракета, щоб звершити панахиду за загиблими внаслідок ракетної атаки по місту. До них також у молитві доєдналися представники Криворізької Ради церков: священнослужитель церкви Євангельських християни-баптистів України пастор Іван Свашенко та священик Римсько-Католицької Церкви в Україні отець Jerzy Cyrul.

Перед панахидою представники духовенства звернулися з промовами.

Максим Крилач, керівник Криворізького районного благочиння ПЦУ, у своїй промові зазначив:

"Ми прийшли сюди, не щоб попіаритися, чи показати. які ми поважні, а щоби помолитися за усіх, хто постраждав і далі страждають від російської навали. Саме головне, щоб усі ми це усвідомлювали. Жодної секунди не залишаймо у своїх молитвах український народ, українських людей, наших захисників, яким зараз дуже-дуже важко і  також потрібна наша фізична допомога, наші донати і, насамперед, наша молитва.

Нехай Господь дарує усім спочилим від прильотів ракет у нашому місті та у інших українських містах, куди ступив російський чобіт, вічну пам'ять і вічний покій. Царство небесне усім спочилим! Слава Ісусe Христу! Слава Україні!"

У Кривому Розі звершили панахиду за загиблими внаслідок ракетних ударів по місту, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Капелан ПЦУ о. Юрій Ільків наголосив:

"Варто передавати дітям, і внукам, і правнукам: руський мір - це не мір, руський мір - це війна. Там, де руський мір, там біда, там розруха, там голод. Це країна - антипод - там все навпаки. Для них любов - ненависть, для них честь - це злість... Придумали, що вони брати, але вони навіть і не люди на даний час. Тяжко дивитися на все це. Як казав отець Максим, ми прийшли сюди не піаритися, але свідчити перед Богом про ті злодіяння, які вони чинять, за тих невинно убієнних жертв. Вже 11-й рік...

Звертаюся до усіх, хто не в армії - допомагайте армії! Тому що такі міста, як Буча, Ірпінь, Маріуполь, Авдіївка, Бахмут, Мар'їнка, Часів Яр, можуть бути і у нас. Ми у різних вагових категоріях, але ми стоїмо за правду. У нас війна священна - вона захисна.  Тому хай Господь поблагословить кожну родину, яка постраждала. Тим, хто в лікарнях, дарує здоров'я та сили одужати. Усім невинно убієнним - царство небесне! А усім нам - терпіння, розуміння, єднання один з одним...

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!".

У Кривому Розі звершили панахиду за загиблими внаслідок ракетних ударів по місту, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Священнослужитель церкви Євангельських християни-баптистів України пастор Іван Свашенко звернувся зы словами:

"Дивлячись на це все, дуже важко щось говорити. Тому що люди жили, працювали,  робили ремонти, планували сім'ї... А зло прийшло у нашу країну. Зло прийшло і все це зруйнувало.

Що ми можемо сказати: Бог - свідок цієї всіюї злості, ненависті і Бог каже у своєму слові, що він є справедливий суддя. І Бог на своєму праведному суді обов'язково спросить за кожне діло кожну людину. І те, що ми зараз бачимо - ми свідки. Ми модлимося за втіху для тих, хто постраждав, для тих, хто втратив. І ми сподіваємося на Бога, бо більше не маємо на кого надіятися. Бо тільки Бог є правда. І зійде сонце правди! Обов'язково зійде! І Бог вступиться і Бог докаже правду! Тому ми закликаємо, щоб всі молилися і покладали надію на нашого Господа. Ісус сказав: "Хто вірує в мене, той навіть, якщо помре, оживе". Ісус також сказав: "Кожен, у кого болить серце, хто втратив, ідіть до нього, він втішить вас і заспокоїть"... Амінь".

Сьогодні криворіжці продовжують приносити до будинку, у який поцілила російська ракета, квіти та дитячі іграшки. Серед них - і криворіжці, котрі втратили найдорожчих людей.

Колектив сайту 0564.ua висловлює щирі співчуття усім, хто втратив рідних та друзів, усім, хто постраждав через російську ворожу атаку.

Світла пам'ять загиблим!

Стежте за новинами в Telegram

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook

Читайте нас на Google News.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#КривийРіг #новини #війна #росія #Україна #ракетнийУдар #панахида
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...