• Головна
  • Як мешканцям Дніпропетровщини уникнути сальмонельозу та харчових отруєнь: поради фахівця
16:10, 8 жовтня 2023 р.

Як мешканцям Дніпропетровщини уникнути сальмонельозу та харчових отруєнь: поради фахівця

Як мешканцям Дніпропетровщини уникнути сальмонельозу та харчових отруєнь: поради фахівця

Нещодавно фахівці зафіксували кілька випадків захворювання на сальмонельоз. Джерела інфекції виявили в одному із закладів громадського харчування у Дніпрі. Власника зобов’язали усунути порушення.

Про профілактику хвороби розповіли цього тижня на брифінгу в ОВА. 

«У результаті епідрозслідування виявили низку недоліків. Незадовільний стан приміщень, продукти невідомого походження, порушення режиму дезінфекції. Також у закладі не контролювали умови зберігання та якість харчів, не боролися зі шкідниками», –  зазначила головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева. 

Держпродспоживслужба вилучила продукти без маркування: курятину та яйця. Закладу дали 10 робочих днів, щоб усунути порушення. Склали адміністративний протокол.

Фахівці кажуть – аби запобігти кишковим інфекціям, необхідно дотримуватися правил гігієни, технології приготування страв, умов і термінів зберігання продуктів харчування, не вживати питну воду з невідомих джерел. А ще – не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі.

Серед ознак захворювання – розлади шлунково-кишкового тракту, підвищення температури, головний біль, слабкість та зневоднення. Якщо у вас погіршилося самопочуття, слід одразу звернутися до медиків.

Слідкуйте за новинами в Telegram

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook

Читайте нас на Google News.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дніпропетровщина #сальмонельоз #порадиФахівців
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...