Літо, пора року, сповнена тепла та родючості, приносить нам солодкі ягоди та фрукти, а також більше часу на спілкування з природою. Однак літні місяці сприятливі для розповсюдження гострих кишкових інфекцій. Це пов’язано з тим, що в цей період збільшується ймовірність вживання немитих фруктів та ягід, різноманітних салатів, а також купання в незахищених та забруднених водоймах. Також в цей період фіксується активність кліщів в природі.
В м. Кривому Розі за останній час спостерігається зростання захворюваності на гострі кишкові захворювання: на 23 тижні року в порівнянні з минулим тижнем на 17,1%; на 24 тижні в порівнянні з минулим тижнем - вже на 27,2%. Про це 0564.ua повідомила лікарка-епідеміологиня відділення епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб ВСП «Криворізький районний відділ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ Світлана Науменко.
Питома вага дитячої захворюваності за останній тиждень склала 53,5%. Серед факторів передачі вагому роль становлять м’ясні вироби (42,8%) та молочні продукти (25%); овочі- 14,2%, яйця – 7,1%.
В порівнянні з аналогічним періодом 2024р. навпаки, відмічається зниження захворюваності на гострі кишкові захворювання на 41%.